3. Intransport efter kl. 16

Duka bordet kvällen innan

Duktiga byggnadsarbetare är svåra att få tag på och kostar mycket pengar. Därför är det onödigt att de lägger tid på att vänta på, lyfta och bära byggmaterial. Vi tycker också att man borde utnyttja byggarbetsplatsen fler av dygnets timmar. Låt oss därför presentera Logistikpatrullen!

Efter alla år i branschen vet vi hur det brukar fungera på byggen. Det är ont om både tid och plats – och de resurser som finns utnyttjas hårt. Fram tills byggnadsarbetarna går hem, vill säga. Då stannar allt till nästa morgon. Det är här vi hittat ett sätt att snabba upp byggprocessen.

Vi har en speciell personalstyrka – Logistikpatrullen. Den består av studenter som tänkt sig en framtid i byggbranschen och vill ha ett extrajobb. Logistikpatrullen jobbar på kvällarna med att transportera in allt material som ska användas på byggarbetsplatsen dagen efter. När byggnadsarbetarna kommer till jobbet på morgonen därpå står redan rätt material, i rätt mängd på rätt plats. Bordet är dukat – det är bara att hugga in!

Genom att planera transporterna till bygget och arbeta med inleverans efter att byggnadsarbetarna gått hem, kan allt material lyftas direkt in i bygget där det ska användas. Då behöver ingenting bli stående under presenningar i veckor eller månader. Vi vet att det går.