H-huset i Örebro

Ny fas för livsviktig logistik

H-huset är en storsatsning på Universitetssjukhuset i Örebro, med sju nya specialistkliniker och en om- och tillbyggnation för akutmottagningen. Bygglogistik har varit inblandade från start, och i och med att projektet nu går in i en intensiv fas har vi stärkt upp med fler medarbetare.

Sen januari 2017 har Therese Ellilä från Bygglogistik varit på plats som logistikansvarig för H-huset.

– Just nu är grundarbetet avklarat och vi har börjat på stommarna, och även startat så smått invändigt. Samtidigt håller det stora P-huset på att byggas, som ska rymma drygt 800 parkeringsplatser. Örebros största P-hus.

 

Ny fas för livsviktig logistik – H-huset i Örebro

 

Tre nya medarbetare

Man kan onekligen säga att bygget växer. Och då behövs fler som håller koll på logistiken. Therese har efter sommaren 2017 fått sällskap av inte mindre än tre nya kollegor. Kicki Krigsman har gått in som mottagningskontrollant, Maria Degerstedt som leveransplanerare för P-huset och Mia Nilson som leveransplanerare mot H-huset.

 

Checkpoint leder leveranserna rätt

En checkpoint har upprättats utanför området, genom vilken alla leveranser leds. Detta blir självklart extra viktigt eftersom det rör sig om ett sjukhusprojekt. Inga ambulanser får hindras av att lastbilar, människor eller material står i vägen.

– Det gäller liv och död. Blåljustrafiken är viktig, men vi har även färdtjänstbussar och privatpersoner på väg till förlossning t.ex. Alla ska kunna ta sig fram. Alla ska kunna parkera och röra sig säkert på området. Det är många parametrar att ta hänsyn till.

– Men sen får man inte stirra sig blind på vad som händer innanför byggstaketet – det är även viktigt för oss att ha koll på vad som sker i hela området, för det byggs mycket och det påverkar oss.

 

Ny fas för livsviktig logistik – H-huset i Örebro

 

Beställaren: “Fördel att ha med Bygglogistik från start”

Med alla utmaningar i åtanke – hur har projektet gått? En av beställarna, Tomas Vecko på NCC, berättar.

– Projektet som helhet tycker jag hittills gått väldigt bra, med tanke på allt som kan ställa till det. Vi ser det som en stor fördel att ha med Bygglogistik hela vägen, från analys till intransport. Det här är en mycket trång byggarbetsplats, så om alla transporter skulle komma dagtid skulle vi inte kunna röra oss här. Nu kan vi effektivisera logistiken på arbetsplatsen genom intransporter kvällstid.

H-huset i Örebro ska stå patientklart år 2021 och det nya parkeringshuset planeras vara färdigt 2019 .

 


 

Vet du hur många leveranser ditt nästa projekt kommer kräva? Räkna ut det med vår logistikkalkylator – den första i sitt slag!

Eller läs mer om hur vi löst logistiken på andra stora byggprojekt runt om i landet här.