Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

En tillbyggnad för livet

NCC och Västfastigheter har fått i uppdrag att bygga en 33 000 m2 stor tillbyggnad för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. När det hela lämnas över sommaren 2020 kommer byggnaden rymma lokaler för bland annat rehabilitering, operation och vårdavdelningar. Och Bygglogistik håller koll på logistiken och ser till att den vanliga sjukhusverksamheten kan löpa på ostört.

Sen april 2016 har Bygglogistik haft en leveransplanerare på plats. Först som avlastning till NCC:s egna logistikansvariga, men från i år med mer och mer ansvar allt eftersom projekter fortgår. Och nu, med både LogNet igång och en nytillsatt mottagningskontrollant på plats ser Bygglogistik till att logistiken löper på så effektivt som möjligt och att ingen befintlig sjukhusverksamhet störs.

 

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

 

”Planering är nyckeln”

– Alla inblandade har varit positiva till vår närvaro här, säger Jim Andersson, Bygglogistiks ansvariga på plats. Leverantörerna förstår hur viktigt det är att de bokar in sina transporter, att det är det som är nyckeln till ett smidigt byggprojekt. Det underlättar för alla.

I nästa etapp kommer det stora huset göras tätt, så arbetet invändigt kan starta. Då kommer det bli högre tryck med leveranser och ännu viktigare att allt material kommer på rätt plats, i rätt mängd och i rätt tid.

 


Vill du se hur ditt sjukhusprojekt kan bli effektivare? Prova vår Logistikkalkylator, eller kontakta oss direkt.