2018-06-20

Att ansvara för logistiken i en livsviktig miljö – möt Mattias Bengtsson, leveransplanerare

Det var under sina logistikstudier vid Linköpings Universitet som Mattias Bengtssons intresse för byggbranschen väcktes. Han började jobba som leveransplanerare hos oss på Bygglogistik i april 2018, och är just nu placerad på Framtidens Universitetssjukhus i Linköping.

– Jag fick upp ögonen för Bygglogistik under en kurs på universitetet med samma namn. Jag läste ett logistikprogram med inriktning på flygtransport, men bygglogistik var den roligaste kursen på hela programmet. När jag sen blev klar med studierna kändes det därför självklart att röra sig mot just bygglogistikbranschen. När jag såg att det fanns en öppning som logistikplanerare på Bygglogistik tyckte jag att det lät perfekt!

 

Livsviktig leveransplanering

Som leveransplanerare är det Mattias uppgift att samordna och koordinera alla leveranser till bygget. I det ingår att analysera var material kan placeras, ha mycket kontakt med människor i och runt projektet men också att planera in leveranserna i vårt verktyg LogNet.

– Att logistiken kring leveranserna fungerar är extra viktigt vid ett sånt här projekt. Jag är involverad i FUS etapp 2, ett ombyggnadsprojekt av sjukhusets huvudbyggnad. Sjukhusverksamheten pågår samtidigt som ombyggnationen, så det är livsviktigt att inte ställa material på fel ställe, menar Mattias.

 

Att ansvara för logistiken i en livsviktig miljö – möt Mattias Bengtsson, leveransplanerare

Vad är det roligaste med ditt jobb Mattias?

– När man får gå ut på projektet och se hur det faktiskt ser ut! Det här jobbet är mer än att bara sitta på ett kontor – man får vara med där det händer. Det tycker jag är allra roligast. Samtidigt är ingen dag den andra lik eftersom saker hela tiden förändras i bygget.

Vad tror du krävs för att lyckas i rollen som leveransplanerare?

– Man måste vara flexibel! Det händer grejer hela tiden. Det blir sällan som man tänkt sig på morgonen eftersom det dyker upp nya dilemman hela tiden. Man behöver också vara social och tycka om att arbeta med människor – en stor del av jobbet handlar om att skapa relationer med projektets alla olika aktörer. Vi är “in this together” och alla vill att projektet ska gå så smidigt som möjligt. Då är samarbete och hjälpsamhet två viktiga delar!

Vad händer framöver? Vad drömmer du om i framtiden?

– Att jobba med bygglogistik på en flygplats hade varit superroligt! Då får jag kombinera mitt intresse för bygglogistik med min utbildning inom flygtransport.

 

Att ansvara för logistiken i en livsviktig miljö – möt Mattias Bengtsson, leveransplanerare


Är du precis som Mattias också intresserad av bygglogistiklösningar i flygbranschen? Läs mer vår projekttext om Stockholm Arlanda Airport!

Vill du bli kollega med Mattias eller veta mer om hur det är att jobba på Bygglogistik? Kolla in vår karriärsida.

ERROR: View (grid/.phtml) not found. /nas/content/live/bygglogistik/wp-content/themes/bygglogistik/partials/grid/.phtml