"Som Leveransplanerare får du lära dig allt från grunden"

Säg hej till ett nytt ansikte på Bygglogistik! Sandra Karlsson tog innan sommaren plats som Leveransplanerare i Linköping, på Framtidens Universitetssjukhus.

– Jag fick upp ögonen för logistik när jag gjorde examensarbete inom branschen. Jag tycket det var väldigt intressant, och började leta efter liknande jobb, säger Sandra. Leveransplanerare lät som ett perfekt sätt att få in en fot, se hur allt fungerar och verkligen lära sig allt från grunden.

Kontinuerlig dialog och samordning

Som leveransplanerare samordnar och koordinerar Sandra leveranserna till, från och på byggarbetsplatsen. Hon håller hela tiden en dialog med alla entreprenörer och samarbetspartners och planerar in intransporten av material i Bygglogistiks egenutvecklade leveransplaneringssystem LogNet.

– Det roligaste med jobbet är att man får vara så mycket ute på bygget och prata med människor. Om man ska jobba som leveransplanerare måste man tycka att sånt är kul, och kunna hålla flera saker igång samtidigt! Men det är också utmaningen, det är många pusselbitar som ska falla på plats för att ett byggprojekt ska ros i hamn så effektivt och hållbart som möjligt. Det är ett spännande jobb, helt enkelt!


Vill du jobba med att förändra byggbranschen, precis som Sandra? Kolla in våra lediga tjänster och läs mer om dina karriärmöjligheter här.

Vill du veta mer om projektet? Kolla in vår projektsida eller läs mer om bygget på Region Östergötlands webbplats.