“Jag gillar utmaningen i att få allt att klaffa” – Möt Edvin Ward Gustavsson, mottagningskontrollant

Vi är glada att välkomna ett nytt ansikte till teamet! Edvin Ward Gustavsson tog efter sommaren plats som mottagningskontrollant på projektet Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Med en bakgrund som lagkapten i hockey kan man lugnt säga att Edvin gillar att ha en ansvarsfylld position. Och vad passar då bättre än att vara hubben på en stor byggarbetsplats – den som har stenkoll på vilka leveranser som ska komma, när de ska komma och var de ska.

– Jag utbildade mig till logistiker i Varberg, och har jobbat med lager och transport innan. Jag tycker om att få allt att klaffa, den utmaningen passar mig. Så när jag såg att det fanns en öppning som mottagningskontrollant tyckte jag det lät perfekt!

 

mottagningskontrollant Edvin

Nära kontakt med leverantörer

Byggnationen av det nya barnsjukhuset har varit igång sen 2015 och allt beräknas stå klart 2020. Bygglogistik har sedan innan haft en leveransplanerare på plats, men har nu alltså fått förstärkning i form av Edvin.

– Jag och vår leveransplanerare jobbar tätt ihop, men jag är lite mer operativ och taktisk ute på själva bygget. Jag har nära kontakt med leverantörer och ser till att allt kommer på rätt plats, i rätt tid och i rätt mängd. Mitt kontor ligger precis vid grinden, så där har jag lätt att få en överblick och kunna snacka med alla inblandade.

 

mottagningskontrollant Edvin

Som mottagningskontrollant är man ansiktet utåt på projektet

Edvin blir på många sätt Bygglogistiks ansiktet utåt på projektet. Något som innebär att han ibland även måste avvisa transporter som inte är inbokade, för sena och så vidare. Hur känns det egentligen?

– Än så länge känns det bra. Så ofta händer det inte. Men det är klart, det är inte kul att ha kört länge med sin lastbil och sen inte få leverera materialet. Men för att bygget ska flyta så smidigt som möjligt måste vi göra så. Det är de flesta på det klara med.

 


Vill du veta mer om hur det är att jobba på Bygglogistik? Kolla in vår karriärsida.

Vill du veta mer om projektet? Läs mer på vår projektsida  eller på NCCs webbplats.

Pierre Nyberg, HR-ansvarig
"Jag hoppas jag kan motivera alla att ta den plats de förtjänar i projekten"