Karriär

“Jag klickade med bygglogistik”

Efter att ha varit Leveransplanerare har Nicitha Ihrström nyligen tagit steget mot en mer övergripande tjänst som Logistikansvarig. Du hittar henne i Linköping, på Framtidens Universitetssjukhus, och vi bad henne berätta mer om sin roll och vad som krävs för att lyckas.

Hur hamnade du på Bygglogistik?

– Jag pluggade på universitetet i Norrköping där jag läste till byggnadsingenjör. När jag fick välja inriktning, valde jag logistiken. När Bygglogistik kom och gästföreläste blev jag ännu mer intresserad av ämnet, det lät kul att vara ute på bygget och planera upp projekt. Jag skickade in en spontanansökan, men fick jobbet först ett år senare när jag skickade in en ansökan på en specifik roll. Och det passade mig. Jag klickade med Bygglogistik. Nu har jag varit här i 2,5 år.

Berätta lite om din roll.

– Nu är jag Logistikansvarig på Framtidens Universitetssjukhus i Linköping. Rollen innebär att ha en helhetsbild, stenkoll på läget. Jag ser till så att alla bitar klickar, inte bara de dagliga leveranserna. Jag ser över transportvägar, uppkommande etapper, nya projekt och sitter med i startmöten. Sen har jag och Sandra, vår Leveransplanerare på projektet, ett nära samarbete och jobbar tillsammans och brainstormar för att hitta de bästa lösningarna. 

“Jag klickade med bygglogistik” – Möt Nicitha Ihrström, Logistikansvarig

Vad skulle du säga krävs för att lyckas som Logistikansvarig?

– Att man är en strukturerad person som kan tänka långsiktigt. Vi gör prognoser för ett halvår framåt för att se vad som behövs vad gäller personal, resurser och så vidare. Sen tror jag det är ett stort plus att ha lite erfarenhet av vad bygglogistik är och vad vi gör så att man förstår hela förloppet. Det var en bra grund att jag tidigare varit Leveransplanerare, för jag vet redan vad jag ska tänka på.

Vad är det mest utmanande med ditt jobb?

– Ibland kan det vara svårt att helt förutse och göra prognoser. Det händer att det blir snabba puckar inom byggbranschen, man kanske bara får en veckas försprång på vissa projekt. Då gäller det att vara flexibel och lösningsorienterad.

Och vad är roligast?

– Att få prata med folk! Du lär känna människor och du får chansen att vara involverad stora och viktiga projekt, där det är din uppgift att få allt att funka. Du har huvudrollen.


Är du intresserad av att jobba som Logistikansvarig? Läs mer om dina karriärmöjligheter här.

Vill du veta mer om projektet i Linköping? Läs mer på vår projektsida Framtidens Universitetssjukhus i Linköping eller kolla in Region Östergötlands webbplats.

Pierre, HR-ansvarig
"Jag hoppas jag kan motivera alla att ta den plats de förtjänar ute i projekten"