Kastanjedalen

Boende mellan hav och stad!

I Kastanjedalen, beläget mellan hav och shopping nära villakvarter och lummig natur, erbjuder JM bekväma lägenheter. Området har nära till natur, butiker och kollektivtrafik som smidigt tar dig till Göteborgs innerstad. Byggnaderna är Svanenmärkta och utrustade med solceller, vilket bidrar till en hållbar livsmiljö och ekonomi för boende.

I projektet valde JM och plastledningen att samarbeta med Svensk Bygglogistik baserat på positiva erfarenheter från tidigare projekt. Målet var att optimera logistiken på arbetsplatsen, vilket inkluderade transporter till och från arbetsplatsen samt effektivt nyttjande av arbetsplatsens ytor genom en genomarbetad arbetsplatsdispositionsplan (APD-plan). Berättar Göran Bratt från JM.

 

Noggrann koordination av material, utrustning och personal till och från byggplatsen

En av de största utmaningarna i projektet var att hantera och samordna logistiken effektivt, vilket krävde noggrann koordination av material, utrustning och personal till och från byggplatsen. Bygglogistik implementerade en skräddarsydd logistikplan som säkrade flödet och minimerade potentiella störningar i byggprocessen.

Samarbetet med Svensk Bygglogistik ledde till effektiviseringar i hanteringen av arbetsplatslogistiken. Men genom att integrera tjänsterna tidigare i projekteringsstadiet förutspår Göran och hans kollegor att ytterligare vinster i effektivitet och kostnadseffektivitet kan uppnås i framtida projekt.

Vi tackar Göran och hans kollegor för förtroendet och ser fram emot fler gemensamma projekt.

Bildkälla: JM