Så effektiviserar LogNet stora byggprojekt

LogNet är vårt molnbaserade leveransplaneringssystem för stora byggprojekt. Vi utvecklade det för ett tiotal år sen för att kunna styra alla våra intransporter på kvällarna. Sen dess har mycket hänt, men vi har fortsatt utveckla det på samma användarvänliga sätt. Alla ska kunna hantera det och ansöka om slot-tider för sina leveranser – det är nyckeln till ett effektivt projekt.

LogNet är en speciell IT-lösning utvecklad för byggbranschen. På stora byggprojekt kan det röra sig om upp till 100 000 leveranser som ska in på byggområdet. Då underlättar det om någon ”äger” frågan hela vägen från beställning till lossning. Förutom leveranser kan LogNet administrera flertalet resurser som truckar, tornkranar och bygghissar för att maximera resursutnyttjandet och förenkla samordningen.

 

Så effektiviserar leveransplaneringssystemet LogNet stora byggprojekt

 

Användarvänligheten viktig

Alla behöriga knutna till byggprojektet får inloggningsuppgifter till LogNet och kan med sin dator eller smartphone ta del av den aktuella planeringen direkt

Urban Wallin, VD på Bygglogistik och med från start, berättar mer.

– LogNet är utvecklat för tiotal år sedan när vi själva behövde ha ett verktyg för att styra alla intransporter på kvällarna. Istället för att bara ha det i Outlook eller så, kikade vi på möjligheten att bygga ett leveransplaneringssystem. Sen lanserade vi det på ett byggprojekt för första gången för några år sedan och det blev succé direkt. Efter det har vi hela tiden försökt att bygga det utifrån ett användarperspektiv. Så att alla på bygget, oavsett datavana, ska kunna boka in sina leveranser i förväg.

 


Vill du veta mer om hur vi jobbar för effektiva byggprojekt? Läs mer om våra logistiktjänster här.