“Vill man någonting så går det!”

Ni kanske känner igen Therese Ellilä? Hon är logistikansvarig på projekt H-Huset i Örebro och ansiktet utåt i vår nya film. För henne är ingen utmaning för stor eller liten. Oavsett om det rör sig om att planera logistiken kring ett sjukhus eller att lösa en rubiks kub med förbundna ögon…

– När vår VD ringde och frågade om jag ville vara med hade jag bara två veckor på mig att lära mig kuben.

Therese Ellilä, logistikansvarig på projekt H-huset i Örebro, berättar om hur det gick till när hon blev skådespelare för en dag. Och varför hon antog utmaningen utan att tveka en sekund.

– Jag spelade innebandy på elitnivå i många år. Efter ett tag fick jag problem med mina knän, och läkarna sa att jag aldrig skulle kunna spela igen. Men jag vägrade ge upp och började spela igen, fast som målvakt den här gången. Två säsonger senare spelade jag i högsta serien… Vill man någonting så går det!

 


”Transportbranschen gav mig skinn på näsan”

Den inställningen har även kommit väl till pass i arbetslivet. Innan hon kom in till oss på Bygglogistik jobbade hon i transportbranschen på bland annat Postnord och Åbro Bryggeri.

– Jag tror faktiskt att det är bra att komma från den sidan, snarare än tvärtom. Det gör att man inte lägger sig i bygget och lättare kan koncentrera sig på logistiken i projektet. Dessutom fick jag skinn på näsan och lärde känna branschen och tugget. Och jag lärde mig hur viktigt det är att göra de som har hand om transporterna nöjda. Att ta sig tid att se och hjälpa lastbilschaufförerna mitt i allt annat som händer på byggarbetsplatsen.

Logistikansvarig på H-huset i Örebro

För tre år sedan började hon som leveransplanerare på Bygglogistik, vilket visade sig bli ett lysande karriärval. Sedan dess har hon hunnit med att jobba i både bostads- och sjukhusprojekt, bland annat på Nya Karolinska Sjukhuset, Barkabystaden och Hagastaden. Från och med januari 2017 driver hon Bygglogistiks logistikarbete på H-Huset i Örebro som logistikansvarig.

– Jag gillar byggbranschen, det är så varierande. Man flyttar runt mellan olika projekt i olika städer, lära känna många nya kollegor och får hela tiden nya utmaningar. Jag är nog för rastlös för att vara kvar på samma ställe hela tiden!

Logistik på liv och död

Som ensam logistikkonsult på projektet har hon en viktig roll i att lyckas övertyga olika entreprenörer och partners att samarbeta och planera in sina transporter. Något som ofta kräver att hon pekar med hela handen.

– Alla företag är kanske inte vana att tänka logistik på byggarbetsplatsen, så det kan ta tid att få in alla i tänket. Ibland har vi behövt skicka iväg transporter för att de inte är inbokade i förväg. Det svider förstås, för sådant påverkar hela kedjan. Men då fattar alla att det här med bygglogistik – det är på allvar. Allra mest här, i sjukhusmiljö.

”Vi är väldigt nära varandra”

Man kan lugnt säga att Therese alltid är på tå och redo för att de situationer som kan uppstå under ett projekt. Inget bygge är ju det andra likt. Men det kan också vara skönt att ha något att luta sig tillbaka på.

– Bygglogistik som arbetsplats är väldigt gemytligt och familjärt. Även om vi är utspridda så känns det som att vi är väldigt nära varandra, så det finns alltid stöd och hjälp att få. Jag har aldrig trivts så bra som jag gör nu.

 


Vill du också jobba som logistikansvarig på något av Sveriges största byggprojekt?
Kolla in våra lediga tjänster!

2017-04-05
Vi söker Logistikansvarig