Simonsland

Utmanande logistik på anrikt område

I mars 2011 togs första spadtaget i det som skulle bli förvandlingen av Simonsland, Borås. Från att ha varit ett nästintill övergivet område  – med lång historia – skulle det återigen komma till liv. Men utmaningar fanns, och Bygglogistik kallades in för att sköta logistiken.

Utmaningen: 5000 leveranser under etapp 2

Från den inledande logistikanalysen till logistikentreprenad och intransport –på Simonsland i Borås har Bygglogistik tagit hand om hela logistikkedjan. Under etapp 1, år 2011-2013, hade Bygglogistik en logistikansvarig på plats som säkerställde att logistikanalysen efterföljdes genom hela byggprocessen. Idag har projektet gått in i etapp 2 och Bygglogistik har istället en leveransplanerare på plats, med uppdrag att föra dialog med alla inblandade parter och att samordna och koordinera alla leveranser till och från bygget. En roll som verkligen behövs – för att omvandla de K-märkta lokalerna till kulturskola och gym kommer det nämligen krävas hela 5000 leveranser (!) 

 

Simonsland

 

Resultatet: Ordning och reda

Reaktionerna på Bygglogistiks närvaro på projektet har varit positiva. Carl Gabrielsson, platschef på RO-gruppen, berättar:

– Vi såg tidigt en utmaning med logistiken för det här området. Det är trångt och mycket olika verksamheter runt omkring som ska kunna fortlöpa utan störning. Då kontaktade jag Bygglogistik, efter att jag hört gott om dem tidigare. I ett första steg fick vi hjälp med en logistikanalys, men sen har vi kopplat på fler av deras tjänster. Det har funkat hur bra som helst. 

 

Simonsland

 

– Om inte Bygglogistik hade varit på plats hade det varit mycket rörigare och inte alls lika bra ordning. Det första man ser idag är ordning och reda. Vi är jättenöjda och jag har redan rekommenderat deras tjänster till andra byggen.

 


Läs mer om Simonsland och projektet här

Vill du veta mer om hur vi effektiviserar stora byggprojekt runt om landet? Kolla in våra logistiktjänster.