Light Factory Gbg, Mölndal

Effektivt byggprojekt med intransport signerat Logistikpatrullen

Light Factory Gbg är ett nytt kvarter vid Mölndalsvägen som ska sätta Göteborgs södra centrum på kartan. JM gav Bygglogistik i uppdrag att ta fram en inledande logistikanalys av området, och sen början av det här året är det full fart med intransporter.

Projektet är uppdelat i tre delar. Nyx, Norra Nova och Södra Nova. Totalt är det 234 lägenheter som ska byggas – ett relativt stort bostadsprojekt för att vara i Göteborg. Nyx är klart för Bygglogistiks del, just nu är det fokus på Norra Nova samtidigt som stommen reses på Södra Nova.

Efter att Bygglogistik genomfört en logistikanalys våren 2016 och planerat för en intransportentreprenad, startade intransporterna i januari 2017. Det betyder att vår Logistikpatrull är på plats. De kommer efter den vanliga arbetsdagen är slut och tar in byggmaterialet på rätt plats, i rätt mängd. På så sätt kan byggarbetarna sätta igång direkt de kommer till jobbet nästa dag. Effektivt och säkert. Och ett bra sätt att lära sig branschen redan som student, eller arbetssökande.

 

Light Factory Gbg, Mölndal

 

“Spännande att få följa processen på nära håll”

Philip Fernfors är en av arbetsledarna för Logistikpatrullen i Mölndal. Han har varit en del av patrullen sen 2012, vilket gör honom till en av de mest rutinerade patrullarna vi har.

– Jag gillar att jobbet är så flexibelt. Jag har ett annat jobb vid sidan av också, och då är det perfekt att kunna jobba i Logistikpatrullen på kvällarna. Sen är kollegorna en stor del av att jag stannat kvar så länge, vi har alltid kul tillsammans!

Mer konkret består Logistikpatrullens uppdrag på det här projektet i att transportera in stomkompletteringsmaterial. Det kan vara alltifrån skenor och reglar till isolering. Därefter kommer kökssnickerier, garderober, innerdörrar och annan övrig inredning. Dessutom har de hjälpt till extra med fönsterdörrar och skärmväggar. En hel del, helt enkelt.

– Det är spännande att se hur ett hus byggs, att få följa processen på så pass nära håll. Det kommer jag ha nytta av i mitt framtida jobb, säger Sofia Mellgren, en annan patrullare på plats.

Projektet sträcker sig till våren 2018.

 


 

Intresserad av att bli en i gänget? Sök till Logistikpatrullen här

Läs mer om Light Factory Gbg här.