2016-03-09

Bygglogistik lanserar världens första logistikkalkylator

Genom att i förväg kalkylera behovet och planera in materialleveranserna till ett bygge kan man minska antalet transporter. Metoden kan innebära en minskning på upp till 15 %, vilket resulterar i mindre miljöpåverkan och minskade byggkostnader. Världens första logistikkalkylator innebär första steget mot smartare, hållbar bygglogistik.

Bygglogistiks utveckling av världens första logistikkalkylator innebär att beställare av byggprojekt kan ta ett helhetsgrepp på trafiken på och runt byggarbetsplatsen.

– Genom vår långa erfarenhet har vi sett hur vi kan effektivisera hela processen, med alltifrån grundläggande logistikanalys till det exakta tillfälle när byggmaterial transporteras in. Nu vill vi att ännu fler ska få upp ögonen för hållbar logistik, säger Urban Wallin, VD på Bygglogistik.

Logistikkalkylatorn är baserad på Bygglogistiks samlade expertkunskap – och en bra startpunkt. Välj vilken typ av byggprojekt som planeras och hur stort det är, så räknar kalkylatorn ut hur många transporter som kommer behövas. Det kan bli hisnande siffror, men genom planering kan man minska antalet transporter och få till en avsevärt smidigare process.

Bygglogistik samarbetar sedan under hela projektets gång och ger rätt förutsättningar att hålla både tidplan och budget – samtidigt som omgivande miljö påverkas så lite som möjligt. Just nu fungerar Bygglogistik som logistikpartner för ett flertal komplexa byggprojekt runt om i Sverige.

Logistikkalkylatorn är en del av Bygglogistiks nya webb där hela deras erbjudande presenteras. Läs mer på bygglogistik.se.

 

Kontakt

Urban Wallin
VD och grundare
urban.wallin@bygglogistik.se
070 513 42 47

 


Presskit

Högupplösta bilder för nedladdning:

Urban.jpg 

Bygglogistik.png

Bygglogistik logistikkalkylator.jpg