Logistikansvarig

Logistikansvarig till stort byggprojekt i Göteborg

Vill du var med och arbetsleda ett team från Bygglogistik vars huvudmål och syfte är effektivisera och skapa så bra logistiska förutsättningar för byggproduktionen som bara är möjligt?

Svensk Bygglogistik AB söker nu en Logistikansvarig till ett stort byggprojekt i Göteborg.

Arbetsuppgifter:

Som Logistikansvarig ingår du i ett team från Svensk Bygglogistik och du utgår från projektetableringen på vårt kundprojekt. Teamets huvudmål och syfte är effektivisera och skapa så bra logistiska förutsättningar för byggproduktionen och projektet som bara är möjligt.

Den logistikansvarige är en del av projektets stab och erhåller full befogenhet att styra logistiken för projektets alla aktörer. Den logistikansvarige rapporterar direkt till produktionscheferna.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak att:

 • Veckovis hålla logistikmöten (planering av leveranser, ytbehov och resurser) med uppdragsgivaren och samtliga underentreprenörer.
 • Ansvara för att samtliga aktörer blir informerade om hur materialflöde och logistiken skall fungera på projektet innan de startar sitt arbete genom att medverka vid startmötet (ex. informera om hur leveranser/transporter till och från arbetsplatsen skall gå till, hur material skall förpackas osv.).
 • Revidera APD- och skedesplaner för att säkerställa materialflöden för entreprenörernas arbeten samt att se över ytbehov för materialupplag kopplat till produktionskrav och produktionstakten.
 • Vara ytterst ansvarig på projektet gällande upplagsytor/materiallager och dess tilldelning.
 • Tillse att samtliga entreprenörer och leverantörer följer rutiner för leveransbokning.
 • Delta i planerings- och produktionsmöten.
 • Ombesörja leverans- och aktivitetsplanering på projektet via leveransplaneringssystemet LogNet (eller annat lämpligt stödsystem)
 • Sammanställa och bokföra avvikelserapporter som påverkar logistikarbetet på projektet.
 • Identifiera flaskhalsar kring flöden av material, människor och maskiner samt skapa åtgärdsplaner för att avhjälpa dem och höja produktiviteten.
 • Ta fram och fortlöpande uppdatera vägbeskrivningar och förutsättningar för leveranser till och från arbetsplatsen.

För att få bygglogistiken att fungera på ”riktigt” kommer du givetvis att delvis behöva var ute i produktion och se- samt följa upp och kommunicera med berörda personer.

För att lyckas i rollen:                                                                    

Då det är en hel del personer som berörs och inkluderas i samordningen av logistikfrågorna så krävs det en mycket bra kommunikativ förmåga hos dig som söker, såväl i tal som i skrift. Du har en naturlig fallenhet för ordning och reda och trivs med att såväl skapa- som att följa fungerande rutiner som ligger till grund för optimeringen av flödena. Vi ser med fördel att du har tidigare erfarenhet från att ha arbetat i en arbetsledande roll, kanske som arbetsledare, teamledare eller likvärdigt för att få ihop Bygglogistiks team och funktion på plats. Viljan och förståelsen för att upprätthålla hållbara och långsiktiga relationer är en självklarhet hos dig.

Utöver ovan beskrivning bör du kunna identifiera dig med och vilja arbeta för ett företag som agerar och arbetar utifrån värderingarna: ödmjukhet, serviceinriktat och innovativt.

Du som söker har ett par års arbetslivserfarenhet kopplat till logistik/transport alternativt bygg och känner nu att du vill fokusera på frågor som anammar logistikplanering i byggbranschen – bygglogistik på riktigt. Du har en relevant eftergymnasial utbildning i grunden.

Vi finner det mycket meriterande om du som söker har tidigare erfarenhet från att ha verkat i en byggmiljö där du skapat dig en förståelse för hur ett produktionsflöde inom byggproduktion ser ut.

Vi erbjuder:

Svensk Bygglogistik AB erbjuder, utöver att få verka för ett innovativt företag som vill förändra byggbranschen, en provanställning som övergår i en tillsvidareanställning om vi trivs med varandra. Hos oss får du möjlighet att växa tillsammans med oss.

Svensk Bygglogistik eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en organisatorisk styrka. Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan:

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske före sista ansökningsdagen. Sista ansökningsdag är den 29 maj 2022.

Vid eventuella frågor, ta kontakt med Pierre Nyberg, 072 571 03 67.

Tillträde och lön enligt överenskommelse.

För mer information om vår verksamhet: www.bygglogistik.se .

Vi har valt att hantera denna rekrytering i egen regi och undanber oss vänligen men bestämt kontakt från rekryteringsföretag och försäljare av annonseringslösningar.

VÅRA LEDIGA TJÄNSTER

PASSAR DU HOS OSS?

 • Du tycker om frihet och stort eget ansvar. Vi tror på entreprenörskap, nära relationer mellan chefer och kollegor och frihet under ansvar.
 • Du är öppen och vill framåt. Vi befinner oss i en expansiv period med många projekt, och saker kan ändras från en vecka till en annan.
 • Du förstår att laget är viktigare än jaget. Men inser också att om inte varje individ bidrar med det som just den personen ska göra, då fungerar inte laget och vårt arbete ute på projekten.
 • Du är en bra människokännare och har lätt för att skapa relationer. Du gillar möten med andra och är duktig på att ta människor med olika roller och bakgrunder.
 • Du gillar härlig stämning på jobbet! Och utanför jobbet. Två gånger om året samlas vi hela gänget och har roligt ihop, och vi har återkommande AW:s på våra kontor.

DIN RESA BÖRJAR HÄR.

Oavsett erfarenhet eller vilken position du är intresserad av har vi en karriärtrappa för alla. Här får du möjlighet att utvecklas och växa, både i din yrkesroll och som person. Ute i våra projekt jobbar du antingen som Leveransmottagare, Leveransplanerare, Logistikansvarig, Arbetsledare logistik eller Logistiksamordnare. Vill du ta ännu mer ansvar kan du självklart klättra vidare till en position på något av våra kontor i Göteborg eller Stockholm. Här kan du läsa mer om rollerna och lära känna några av dina framtida kollegor: