2017-04-12

“Jag hoppas att jag kan motivera alla kollegor att känna sig stolta och ta den plats de förtjänar i projekten”

Lär känna Pierre Nyberg, nytillträdd HR-ansvarig hos oss på Bygglogistik. Med en utbildning inom företagsekonomi och en bakgrund som konsultchef på Proffice och HR-partner på Södra hoppas han kunna förena glada medarbetare med goda affärer – och samtidigt hitta de bästa talangerna för framtidens byggande. Här berättar han om varför han valde att börja jobba hos oss, och vad du som också vill göra det ska tänka på.

Hej Pierre! Varför sökte du dig till Bygglogistik?

– Jag såg ett företag som vågar utmana och tänka nytt i en redan etablerad bransch. Det kändes intressant, särskilt andan av entreprenörskap och att få jobba så nära affären. Här får jag verkligen möjligheten att ta ett stort ansvar, och eftersom medarbetarna är en så stor del av affären blir min roll som HR-ansvarig ännu viktigare.


Vad hoppas du kunna bidra med?

– Förstås att bolaget växer på rätt sätt, med rätt personer. Och att våra nya och gamla medarbetare förstår Bygglogistiks värderingar och känner att de är mer än bara floskler. Sunt förnuft, ödmjukhet, serviceinriktat och innovativt – det är ju vi, på riktigt. Jag hoppas att jag kan motivera mina kollegor att känna sig stolta, våga sträcka på sig och ta den plats de förtjänar ute i projekten. Vi är ju där för att effektivisera, förbättra och stötta byggarna i sin yrkesvardag, så det är verkligen en win-win för alla.


Vad letar du efter i framtida kollegor?

– Personer som vill framåt och utvecklas. De som förstår att laget är viktigare än jaget, men som också inser att om inte varje individ bidrar med det som just den personen ska göra, då fungerar inte laget och vårt arbete ute på respektive projekt.

– Sedan är det förstås bra om de förstår hur bygglogistik som filosofi är en viktig pusselbit i framtidens byggande, och vill vara med och skapa en mer effektiv och hållbar byggbransch.


Har du några konkreta tips till de som funderar på att söka jobb på Bygglogistik? Vad bör de tänka på?

– Börja med att stämma av om du tror på det vi gör och ser nyttan med våra tjänster, kopplat till vår affär och branschen vi verkar inom. Sedan skulle jag vilja att du ställer dig frågan om hur du som person kan bidra till vår verksamhet. Dels utifrån kvalifikationer och erfarenheter, men framför allt kopplat till vilja och personliga egenskaper.

– Känner du igen dig i våra värderingar “sunt förnuft, ödmjukhet, serviceinriktat och innovativt”? Kan du stå upp för dem och förmedla dem i din yrkesvardag? Det är det absolut viktigaste för mig i rekryteringsprocessen – att försäkra mig om att vi vill åt samma håll och tror på samma saker.

 


Pierre Nyberg är nytillträdd HR-ansvarig och jobbar på vårt huvudkontor i Göteborg. Han har ansvar för personalfrågor och rekrytering, något som blir ännu viktigare nu när vi på Bygglogistik växer så det knakar. Har du några frågor om aktuella rekryteringar och vill komma i kontakt med Pierre når du honom lättast på pierre.nyberg@bygglogistik.se.


Vill du jobba på Bygglogistik? Här hittar du alla lediga tjänster.


Inga lediga tjänster inom ditt område eller din stad? Skicka in en spontanansökan så hör vi av oss om det dyker upp någonting som passar dig!


Student och intresserad av ett välbetalt extraknäck? Kolla in Logistikpatrullen!

 

2017-04-05
Jobba som logistikansvarig på våra projekt i Linköping